MIDDEN - DELFLAND

Kadeloop 2011 door een prachtig Midden-Delflandschap

2 juli 2011. Op de eerste zaterdag van juli wordt in Schipluiden de 12 kilometer lange Kadeloop gelopen, de 33ste dit jaar, tegenwoordig als onderdeel van het E-kwadraat running circuit. Daarnaast is er de afstand van 5 kilometer, en voor de kinderen afstanden van 1 en 2 kilometer. Ofschoon de vakantieperiode voor Midden-Nederland zojuist was begonnen deden er redelijk wat lopers aan de langere afstanden mee, ca. 700. Fotoalbum?... wellicht later...

De Kadeloop is naast de Midden-Delfland Halve Marathon in maart, de Midden-Delfland Dag in juni en het Varend Corso in augustus één van die activiteiten met een groot aantal bezoekers uit de regio en omringende steden. De prestatieloop gaat grotendeels door het prachtige landschap van de Zouteveense- en Holierhoekse Polder met de laatste vijf  á zes kilometer over de dijk van de Vlaardingervaart. Op deze zaterdag was ook het weer ook nog eens echt Hollands met prachtige luchten, niet te warm, een felle zon en matige tegenwind bij de terugweg over de kade. Veel lopers zullen hier minder aandacht voor hebben gehad, met de toenemende vermoeidheid in de ledematen. 

Kadeloop 2011 door een prachtig landschap - 2 juli 2011
De start van de 1 kilometer.

Kadeloop 2011 door een prachtig landschap - 2 juli 2011
De start van de 2 kilometer.

Voor de eerste keer werden de 5 en 12 kilometer tegelijkertijd gestart, wat een lang lint van lopers opleverde langs de Zouteveenseweg.  Een extra speakerpost was geïnstalleerd om de splitsing van de twee afstanden aan te kondigen en in goede banen te leiden, juist voor het laantje van Van De Ende. Bij de 5 kilometers moest bovendien nog een curieus lusje worden gelopen langs de Vlaardingervaart om op de juiste afstand uit te komen. 

Kadeloop 2011 door een prachtig landschap - 2 juli 2011
De start van de 5 en 12 kilometer.

Kadeloop 2011 door een prachtig landschap - 2 juli 2011
De waterpost op 2 kilometer langs de Zouteveenseweg.

De 12 kilometer had als vanouds als slot het smalle schelpenpad over de kade van de Vlaardingervaart, de naamgever van de loop. Een lang lint van lopers bereikte Schipluiden uiteindelijk weer. De finish van de 5 kilometer liep nu naadloos over in die van de 12 kilometer. Dit was technisch mogelijk gemaakt door gebruik te maken van chips die bij aankomst over de finishmatten hielpen met de tijdregistratie. Een handmatige registratie was dus niet meer nodig, maar om bij eventuele storingen toch tot een uitkomst te bieden liep er een videocamera mee, die zowel de finish van de lopers als de klok goed in beeld bracht.

Kadeloop 2011 door een prachtig landschap - 2 juli 2011
Langgerekt lint van lopers op de kade van de Vlaardingervaart

Kadeloop 2011 door een prachtig landschap - 2 juli 2011
De matten voor de tijdregistratie aan de finish.

De uitslagen zullen ongetwijfeld snel bij de organiserende vereniging De Hardloper te vinden zijn!


Kadeloop door mooi Midden Delfland - 2 juli 2011

Ook dit jaar wordt door de actieve vereniging 'De Hardloper' een mooie hardloopwedstrijd georganiseerd door het altijd aansprekende Midden Delfland gebied. Er is voor iedereen die lekker wil trimmen een passende afstand, om 13.30 start de 1 en 2 km voor de jeugd. De 5 en de 12 kilometer start om 14.30. Dat is het grotere werk voor de trimmers, maar zeker ook voor de echte wedstrijdfanaten, die in het E-kwadraat voor het klassement gaan. En natuurlijk ook voor al die Midden-Delflanders die hun PR nog eens willen testen.

Na de start in het dorpscentrum komt men al na een enkele honderden meters in het groen, vele kilometers volgen langs de mooie boerderijen in de Zouteveenseweg en de Willemsoordseweg. De laatste 6 km is zoals altijd geprojecteerd langs het oude trekpad langs de Vlaardingervaart. Met mooi zicht op de vaart, meestal een zuidwestenwindje in de rug en al kijkend naar de Hollandse wolkenluchten vergeet je haast de protesterende spieren. Voor ieder die wat aan beweging wil doen is deze loop een absolute 'must'. De verzorging en organisatie is altijd perfect in orde.

Nieuw is de chip!

De Hardloper werkt dit jaar voor het eerst met een 'chip' op de loopschoen. Als men de chip aanschaft voor 3 euro, kan deze ook bij andere regiolopen en gedurende meerdere jaren worden gebruikt.
Inschrijving vindt vanaf 12.00 uur plaats in de voetbalkantine aan de Tiendweg, hier is ook gelegenheid voor omkleden en douchen. De mogelijkheid van voorinschrijven tegen een gereduceerd tarief van 6 euro kan men tot 26 juni op de site www.dehardloper.nl. Hier vindt men ook nadere informatie of kan men lid worden van de gezellige club de Hardloper.

Kadeloop 2010
Kadeloop 2010

Bron: Persbericht De Hardloper 19 juni 2011

10 december 2013