Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Zondag 22 mei: "De Boshoek en Omgeving"

Natuurcentrum De Boshoek organiseert een dag voor jong en oud, waarbij het accent ligt op "ontdek je directe omgeving". Om de directe omgeving o.a. het Midden-Delfland gebied te ontdekken zijn er wandel- en fietstochten uitgezet met verschillende afstanden.

Om iets meer over de omgeving te weten te komen worden er lezingen gegeven over de historie van het Midden-Delfland gebied en de natuur in dat zelfde gebied. 
Frits van Ooststroom zal de historie van het Midden-Delfland gebied onder de aandacht brengen en Ben van den Broek zal een presentatie geven over de natuur.

Natuurcentrum De Boshoek - 22 mei 2011

Rondom de Harreweg (grenzend aan het terrein van De Boshoek) is een expositie van beeldende kunst onder de naam Beeldenroute "Buiten Beeld", georganiseerd door Stichting Mooi Werk (www.stichtingmooiwerk.nl). De Beeldenroute "Buiten Beeld" bestaat uit een tiental kunstwerken, die gedurende een periode van 4 weken tentoongesteld staan. Deze route wordt ook in de recreatie wandeling, welke door De Boshoek uitgezet wordt opgenomen. Door vrijwilligers wordt er uitleg over de beelden gegeven.

Natuurcentrum De Boshoek - 22 mei 2011

Wie niet echt actief wil zijn met een fiets- of wandeltocht, kan rustig de streekproductenmarkt bekijken, die op en rondom het Boshoek-terrein georganiseerd wordt. Bij de marktkraamhouders zijn ambachtelijke producten uit het Midden-Delfland gebied te koop, zoals: zuivelproducten, geitenkaas, worst, vlees, stoofpotten, chutney, jam, mosterd, pompoenen, wijnen en nog veel meer. Kortom lekkernijen uit uw directe omgeving.

Binnen zijn er creatieve activiteiten voor kinderen, o.a. het razend populaire uilenballen pluizen, nestkasten timmeren enz, dus kom kijken en meedoen.

Natuurcentrum De Boshoek - 22 mei 2011

Bron: Persbericht De Boshoek 4 mei 2011

05 april 2024