MIDDEN - DELFLAND

Actie Hart voor de Natuur - 2 januari 2011

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland neemt deel aan de nationale actie Hart voor de Natuur. Op zondag 2 januari zal de nieuwjaarsbijeenkomst in het teken staan van deze actie. Iedereen die hart voor de natuur heeft wordt uitgenodigd om tussen 14:00-17:00 uur in Delft aanwezig te zijn in De Natuurschuur aan het Linnaeuspad. Meer informatie van deze actie is te vinden op www.hartvoornatuur.nu 

Het zal niemand zijn ontgaan: Nederland gaat bezuinigen. Uiteraard zal ook de natuur er niet aan ontkomen. 24 landelijke natuur- en milieuorganisaties slaan de handen ineen voor de natuur en landschappen in Nederland. Onder het motto 'Hart voor Natuur' keren de organisaties zich tegen de drastische bezuinigingen van het kabinet op natuur en landschap.

In totaal zal er de komende jaren 2% op de totale rijksuitgaven worden gekort. Als je de (anti)natuurmaatregelen op een rijtje zet, blijkt dat daar bijna 40% bezuinigd zal worden. Dat is bijna twintig maal meer dan gemiddeld! Voor Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zouden de bezuinigingen zelfs op kunnen lopen tot 80%. Het nieuwe beleid is desastreus voor de natuur.

Actie Hart voor de Natuur

De bezuinigingen betekenen onder andere geen nieuw groen rond nieuwe woonwijken en veel minder beheer en toezicht in natuurterreinen. Dat leidt ertoe dat planten- en diersoorten verdwijnen en terreinen veel minder toegankelijk worden voor bezoekers.

Wat is en doet de KNNV

De KNNV al meer dan een eeuw hart voor de natuur. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de natuurvereniging voor Delfland. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer geven wij vorm aan deze doelen. Elk jaar kent een groot thema in 2011 staan Oevers centraal.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.
Ons doel is de diversiteit aan gebieden en soorten te behouden en de mensen ervan te laten genieten: samenleven met de natuur.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Bron: Persbericht KNNV afd. Delfland 26 december 2010.

10 december 2013