Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Fluitekruid en koolzaad wéér weg!

10 mei 2011. Er werd vorige week in de Midden-Delfland Schakel gemopperd over vroegtijdig maaien van de Zuidkade met als gevolg: dit jaar daar geen fluitekruid en koolzaad. Hetzelfde gebeurde even later met het gebied tussen de Gaag en het Gaagpad fietspad nabij de Trambrug. Dit werd ook vorig jaar veel te vroeg gemaaid. De reactie van de gemeente Midden-Delfland op het insturen van een Signaalbon: het maaischema wordt volgend jaar beter geregeld, zodat er pas na de bloei gemaaid zou worden. Helaas, mislukt! In vroeger jaren kon men op deze plaats genieten van de overweldigende kleuren en geuren van het fluitekruid en koolzaad. Ook dit jaar dus slecht foto's van hoe het had kunnen zijn. Uiteraard gaat er dit jaar ook weer een signaalbon richting gemeente: volgend jaar zien we het resultaat!

Een ambtenaar van de gemeente Midden-Delfland reageerde met de opmerking dat het gebied, dat bekend staat als de baggerstort, in eigendom van de provincie Zuid-Holland is. Bij het maaien van de graskanten langs de Gaagweg, een provinciale weg, is tevens deze baggerstortplaats mee genomen. Er zal worden getracht de provincie te doen overwegen het maaien van deze locatie later te laten uitvoeren.

Zo mooi kan deze bocht tussen de Gaag en het Gaagpad, de vroegere Trambaan, zijn - 10 mei 2007
Zo mooi kan deze bocht tussen de Gaag en het Gaagpad, de vroegere Trambaan, zijn - 10 mei 2007.

Dezelfde locatie dit jaar: geen fluitekruid en koolzaad - 7 mei 2011
Dezelfde locatie dit jaar: geen fluitekruid en koolzaad - 7 mei 2011.

05 april 2024