Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Lentestart, kinderdag in de groene driehoek - De Schiedamse poort naar Midden-Delfland

Op zondag 20 maart van 11.00 tot 16.00 uur organiseert natuurcentrum De Boshoek samen met Speel-O-Theek Ikkie, NME centrum Harrewegh en boerderij de Groene Raat een grootschalige natuurdag die geheel in het teken staat van kinderen. Dit alles vindt plaats in de Groene driehoek in Polderpark Kethel, de Schiedamse poort naar het Midden-Delfland gebied.

In natuurcentrum De Boshoek valt deze dag heel veel te doen voor kinderen o.a. Salvatore met zijn papegaaienshow, het favoriete uilenballen pluizen, nestkasten timmeren, figuurzagen van beestjes, van schapenwol beestjes maken, buttons persen, figuurtjes knippen, paasstukjes maken, kaarsen gieten, kinderbios en nog veel meer. Kortom een kinderknutseldag met als thema's lente en Pasen.

Een dag van handarbeid en geen computer of toch (kennis toetsen bij Touch-screens) Nieuw: het maken van vliegers. Tevens wordt het leuke kinderboekje Wouter van het Woudt gepresenteerd.

Het NME centrum Harrewegh organiseert lente-excursies. Er zijn kalveren, lammetjes, kuikentjes en kikkerdril. De tuin staat vol met ontluikend lente groen en binnen staat alles in het teken van wat groeit en bloeit.

Bij de Groene Raet kunt u genieten van een prachtig terras omringd door enkele fraaie voorbeeldtuinen. U kunt ook een kijkje nemen in de schooltuintjes.

Lentestart, kinderdag in de groene driehoek - 20 maart 2011

Speel-O-Theek Ikkie: Organiseert een groot aantal kinderactiviteiten.

Jong en oud zijn van harte welkom op zondag 20 maart van 11.00 tot 16.00 uur, toegang: gratis.

Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam-Noord, tel. 010-4702050/4705550.
NME centrum en boerderij de Groene Raat bevinden zich op de Harreweg.

Openbaarvervoer: Tramlijn 21 en 23: halte Bachplein Schiedam.

Lentestart, kinderdag in de groene driehoek - 20 maart 2011

Bron: Persbericht De Boshoek 8 maart 2011

06 april 2024