Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

NLDOET in Midden-Delfland

Aanstaande vrijdag en zaterdag is het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, dat is vast niet aan uw aandacht ontsnapt! In Midden-Delfland is het aantal klussen in een jaar tijd vertienvoudigd. Van harte hoop ik dat het een nieuwsitem voor u is.

Gemeente Midden-Delfland doet mee aan NL DOET

De gemeente Midden-Delfland doet op 18 en 19 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen.

Ook het college van de gemeente Midden-Delfland laat zien dat zij vrijwilligerswerk belangrijk vindt en zet zich op beide dagen in. "Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze gemeente", aldus wethouder Welzijn Tineke van Nimwegen namens het college. "Vrijwilligers vormen het cement van onze Midden-Delflandse samenleving. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers zouden veel organisaties en verenigingen niet kunnen bestaan."

Op vrijdag 18 maart gaat burgemeester Rodenburg de Stichting Welzijn Midden-Delfland ondersteunen bij het rondbrengen van maaltijden aan ouderen.

NLDOET

Wethouder Van Nimwegen helpt in Den Hoorn Stichting Water Life Africa bij het uitdelen van Afrikaans eten. Op zaterdag 19 maart ondersteunt wethouder Van den Heuvel de opschoonactie van de ouderenbonden en Museum De Schilpen in Maasland.

Meedoen

Heeft u een paar uurtjes over en wilt u op een van deze dagen de handen uit de mouwen steken in Midden-Delfland? Doe dan mee! Ga naar www.nldoet.nl en klik op: een klus zoeken. Vul Midden-Delfland in op de zoekkaart. U krijgt een lijst met alle aangemelde klussen, daar vindt u ook nadere details en kunt u zich direct aanmelden voor een klus.

Midden-Delfland hyperactief met NLdoet

Maasland - In 2010 'schoonden' ouderenbonden en scoutinggroepen het dorp en buitengebied van Maasland op. 'MLdoet', Maasland doet, doopte men het initiatief. Dit jaar zijn er 10 klussen aangemeld voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In alle dorpen is er op vrijdag en zaterdag aanstaande veel te beleven. Iedereen die wil proeven van vrijwilligerswerk, vindt op de website nldoet.nl zeker iets dat leuk is om aan te pakken. De ouderenbonden herhalen hun geslaagde opschoonactie, maar ook het museum, de scoutingverenigingen, zorgboerderij en voetbal enz. hebben klussen in de aanbieding. Het Servicepunt Vrijwilligers neemt haar rol als intermediair serieus.

Vrijwilligers zetten het hele jaar door hun schouders onder sportverenigingen, muziekverenigingen, goede doelen of natuurbehoud. Zij zijn de drijvende krachten van veel gezelligheid. Zonder deze vrijwilligers is het een stuk saaier in Schipluiden, Den Hoorn en Maasland (in Nederland). Tijdens NLdoet heeft iedereen de mogelijkheid waardering te laten blijken door gewoon een dagje te helpen. Iedereen kan meedoen, want je hélpt elkaar, bijvoorbeeld: met het in elkaar zetten van een trampoline op de zorgboerderij, het verven van het clubhuis, koffieschenken voor opruimers, snoeiwerk op het voetbalterrein enz. Samenwerken, samen werken, maakt het leuk.

NLDOET 2011

Ook de wethouders en burgemeester steken de handen uit de mouwen. Wie weet ontmoet u hen? Voor informatie: www.nldoet.nl

Bron: diverse persberichten.

06 april 2024