MIDDEN - DELFLAND

Tuin van de Randstad sluit recreatieseizoen af

8 oktober 2011. Al sinds 2007 sluit de streekmarkt de 'Tuin van de Randstad' in Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn het recreatieseizoen in Midden-Delfland af. Elk jaar stromen de bezoekers weer binnen en genieten en proeven van de verschillende streekproducten. Ook bij echt herfstweer, zoals deze zaterdag, werd de streekmarkt bijzonder goed bezocht. Fotoalbum De Tuin van de Randstad.

Het aantal bezoekers op de fiets was heel wat minder dan anders, maar de verkeersregelaars hadden het extra druk om de grote toestroom van auto's in goede banen te leiden. Na een wandeling van enkele honderden meters kwamen de vriendelijke tonen van het 'draaiorgel' al tegemoet. Op de streekmarkt, waar natuurlijk de druiven van Nieuw Tuinzight centraal staan, waren verder veel andere streekproducten te proeven en te koop. Dit jaar waren er nieuwe kramen van o.a. MooiMekkerland met geitenkaas, Zen Zeep, de bloemenkraam van Trudie, zelfgemaakte bonbons van Onwijs Lekker, de Historische Tuin Westland en de De Westlandse Aardbei. Producenten die al vaker kwamen zijn o.a. Bakkerij Holtkamp, Boerenbont en de kaas van Nelly van Winden. De gezamenlijke stand van de Midden-Delfland Vereniging en Vockestaert informeerde bezoekers over het gebied met een volle kraam met folders en boeken.

Tuin van de Randstad sluit recreatieseizoen af

Tuin van de Randstad sluit recreatieseizoen af

Naast deze producten was er ook ook dit jaar plaats ingericht voor kunst en cultuur. Anja Keijzer exposeerde haar schilderijen en toneelvereniging Sint Jan Baptist '93 uit wateringen verraste het publiek met de uitbeelding van sprookjes zoals Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... De twee mopperende oude mannetjes uit de Muppetshow hadden voor iedere voorbijganger wel een kritische op- of aanmerking.

Tuin van de Randstad sluit recreatieseizoen af

Moe geproefd en gewinkeld streek men neer voor een drankje met een Druivenbommetje, een co-productie van Nieuw Tuinzight en bakker Holtkamp uit Schipluiden. Als het dan weer even droog werd, aanvaarde men snel de wandeltocht terug naar de auto of fiets.

Tuin van de Randstad sluit recreatieseizoen af

Eerdere edities van de Tuin van de Randstad: 2007, 2008, 2009, 2010.

10 december 2013