MIDDEN - DELFLAND

Vaartenroute verbindt stad en land
Nieuwe fietsroute tussen Hofstad en Maasstad

Hof van Delfland - Midden in het leven

15 juni 2011. Vanaf nu kan iedereen op de fiets van het centrum van Den Haag naar het centrum van Rotterdam en andersom. Dat kan via de nieuwe Vaartenroute langs het water, dwars door Hof van Delfland. De fietsroute voert door het groene landschap, langs de Vliet en de Schie, door Delft en Rijswijk en geeft een beeld van de historische ontwikkeling van de regio. Wethouders Alexandra van Huffelen (Rotterdam) en Sander Dekker (Den Haag) openen deze route samen met burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland op zaterdag 18 juni, tijdens Midden-Delfland Dag. De Vaartenroute is de eerste van drie nieuwe fietsroutes in de Hof van Delfland. Download de routefolder en knooppuntenlijst. Beleef de Vaartenroute thuis.

In Rotterdam start de route aan de Willemskade tegenover het Wereldmuseum, gaat via Delfshaven, volgt de Schie door Oud Overschie, gaat door de polders van Midden-Delfland en verder naar Delft. Vanaf Delft gaat de route door Rijswijk en volgt de Vliet, en in Den Haag de Trekvaart, langs de Haagse binnenhaven en via het Spui, over het Binnenhof naar Het Lange Voorhout.

Hof van Delfland

Aan de rand van de stad ligt de Hof van Delfland. Dit is een netwerk van groengebieden en landschappen midden in de metropoolregio Den Haag - Rotterdam. Zeventien overheden koesteren het unieke landschap en willen het in stand houden en kwalitatief verbeteren. Zij werken daarom samen in de Hof van Delfland Raad. Een belangrijke opgave is stad en land met elkaar te verbinden. Letterlijk door de bereikbaarheid te vergroten met goede toegangswegen en -paden, bruggen en tunnels en het maken van routes en bewegwijzering. Figuurlijk door meer bekendheid te krijgen bij de twee miljoen mensen die er wonen, werken, ondernemen en recreëren. De Vaartenroute is de eerste Hoflandroute die de Hof van Delfland Raad realiseert. Hoflandroutes zijn recreatieve fiets-, wandel- en vaarroutes met elk een uniek karakter. De eerste drie routes zijn fietsroutes. De routes lopen over bestaande fietspaden en maken gebruik van het fietsknooppunten-netwerk.

Feestelijke lancering Vaartenroute

De Vaartenroute wordt op zaterdag 18 juni feestelijk gelanceerd tijdens de Midden-Delfland Dag in Schipluiden. Er zijn diverse activiteiten voor volwassenen en kinderen zoals een fietsracespel, fiets versieren en een optreden van De Amazing Stroopwafels. Locatie: Vijverschie, Schieweg 212 in Schipluiden. 

Meer informatie: www.hofvandelfland.nl 

De partijen die samenwerken in de Hof van Delflandraad zijn: de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Westland, Midden-Delfland, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, het stadsgewest Haaglanden, de stadsregio Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland, het ministerie van EL&I. Meer over de Hof van Delfland Raad vindt u op www.hofvandelflandraad.nl

Bron: Persbericht 15 juni 2011.

14 december 2013