MIDDEN - DELFLAND

Opening jaarthema Oevers KNNV

Op zaterdag 19 maart 2011 openen wethouder Saskia Bolten, gemeente Delft, en hoogheemraad Ingrid ter Woorst, Hoogheemraadschap van Delfland, het jaarthema Oevers. Zij doen dat om 15:00 uur in het DOK Centrum, Vesteplein 100 in Delft. Dit jaarthema is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland. 

De KNNV, als de natuurvereniging voor Delfland, organiseert dit thema om informatie geven over oevers. Oevers zijn het contact tussen land en water en hebben daarbij een eigen rol voor de natuur. Samen vormen oevers een belangrijk onderdeel voor de natuur en recreatie in onze omgeving Tevens zijn er veel oevers waarbij de natuur geen kans krijgt b.v. kleine eendjes die wanhopig proberen een oever op te komen of egels die verdrinken als ze in het water zijn gevallen of oevers die afgedekt zijn met plastic.

De wethouder en de hoogheemraad geven het startsein van het oeverjaar door de tentoonstelling Oevers te openen; zij zullen ook ingaan over de relatie tussen oevers en de gemeente respectievelijk het Hoogheemraadschap. De tentoonstelling laat diverse oevers in ons gebied zien, dit ook naar aanleiding van een onderzoek van de KNNV. De bezoeker aan de tentoonstelling kan zelf een steentje bijdragen aan het jaarthema met behulp van de zoekkaart Oevers.

Bloemrijke oever

Zoekkaart Oevers

De KNNV roept iedereen om oevers te melden: mooie oevers en oevers met kansen voor de natuur. De KNNV heeft met deze foto's materialen in handen om natuurrijke oevers te bevorderen. Want ons motto is samenleven met de natuur.

Vraag de zoekkaart Oevers aan: afdelingDelfland@knnv.nl of 015 - 261 00 48.
De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De kaarten zijn, vanaf 1 april, ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

Overige materialen en activiteiten

Bij de KNNV zal er ook een poster en een brochure verschijnen en wordt een workshop rond dit onderwerp georganiseerd. Ook kunt u via de website www.knnv.nl/afdelingDelfland vragen over oevers of de natuur stellen.

Sloot in de Klaas Engelbrechtspolder

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de natuurvereniging voor Delfland. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer geven wij vorm aan deze doelen. Elk jaar kent een groot thema: in 2011 staan Oevers centraal.

Bron: Persbericht KNNV afd. Delfland 9 maart 2011

10 december 2013