MIDDEN - DELFLAND

Kerstmarkten in Den Hoorn, Schipluiden en Maasland

De kerstmarkten van Den Hoorn op vrijdag 9 december en Schipluiden op 10 december zijn bijzonder succesvol verlopen. Dit jaar geen sneeuw maar overwegend droog weer met een koele bries.  In Den Hoorn was, evenals vorig jaar, ook buiten op het Julianaplein van alles te beleven; het grootste deel van de markt was binnen in de Hoornbloem. In Schipluiden was de markt langs de Dorpsstraat, op het kerkplein van de Oude Kerk en in het Anker. Aan de andere kant van het water waren de kassen van bloemist Langelaan ook in een kerstsfeer ingericht. In Maasland is vrijdag 16 december het Lichtjesfeest. Hier zijn de fotoalbums. Kijk hier voor het programma.

Kerstmarkt Den Hoorn

Buiten, op het Julianaplein, was evenals vorig jaar een kleine schaatsbaan voor de kinderen aangelegd met eromheen een tiental kramen met kerstlekkernijen en -spullen. Boven het kampvuur van de scouting konden kinderen brooddeeg op een stok tot brood laten bakken. De meeste kerstkramen waren in de twee zalen van de Hoornbloem opgesteld. Zigzaggend bewoog een constante stroom van kopers zich langs de tafels op zoek naar die ene kerstkaart of een serie mooie kerstballen. Ook kon men een kerstoutfit rijker worden. De zo uit de tijd van Dickens gestapte toneelgroep trad op als zangkoor; even later 'bevroren' zij zich in een tableau vivant. Ook in de hal van de Hoornbloem werden kerstliedjes gezongen. Daar liet men de erwtensoep en warme chocolademelk goed smaken. Fotoalbum Den Hoorn.

Kerstmarkt Den Hoorn - 9 december 2011 Kerstmarkt Den Hoorn - 9 december 2011 Kerstmarkt Den Hoorn - 9 december 2011 Kerstmarkt Den Hoorn - 9 december 2011 Kerstmarkt Den Hoorn - 9 december 2011 Kerstmarkt Den Hoorn - 9 december 2011

Kerstmarkt Schipluiden

De kerstmarkt van Schipluiden werd ook dit jaar weer druk bezocht. Een lang lint van bezoekers slenterde langs de kramen aan de Dorpsstraat, op het kerkplein van de Oude Kerk en in het Anker. In de kerk waren er verschillende kerstactiviteiten. Het kerstverhaal van de Notenkraker werd verteld dor Ellen van Adrichem en gezongen werd er door het koor van Esther van Es en de vocal group Pitch Control. De Dickens (zang)groep van VAT'75 probeerde een flasmob op de kerkbrug. De Kerstman arriveerde al vroeg op de prachtig verlichte brandweerauto. Warme drankjes en hapjes gingen er goed in op deze koele december dag. Fotoalbum Schipluiden.

Kerstmarkt Schipluiden - 10 december 2011 Kerstmarkt Schipluiden - 10 december 2011 Kerstmarkt Schipluiden - 10 december 2011 Kerstmarkt Schipluiden - 10 december 2011 Kerstmarkt Schipluiden - 10 december 2011 Kerstmarkt Schipluiden - 10 december 2011

Lichtjesfeest Maasland

Het jaarlijkse Lichtjesfeest was dit jaar in sommige opzichten anders dan voorafgaande jaren. Uiteraard werd de kerstboom naast de Oude Kerk ontstoken en wedijverden schoolkinderen om het mooiste afbeelding met hun waxinelichtjes. Alle activiteiten vonden nu vooral plaats in de Oude Kerk in verband met verwachte stormen. Hier stonden de kerstmarktkramen opgesteld en waren er muzikale activiteiten in het kader van Euterpe Supports Serious Request 2011.

Wereldrecord luchtdirigeren

Harmonievereniging Euterpe wist met 271 deelnemers het wereldrecord Luchtdirigeren te bemachtigen. Onder leiding van dirigent Sven Zuiderwijk dirigeerde iedereen gedurende een half uur een niet bestaand orkest in de Oude kerk. Onderdeel van dit evenement was een masterclass dirigeren; hiervoor kon men een speciale dirigeerstok aanschaffen voor een zelf te bepalen sponsorbedrag. Deze geldinzameling gekoppeld aan de wereldrecordpoging leverde een bedrag van € 4350 op voor de actie Serious Request van de landelijke zender Radio 3FM. Euterpe zal dit maandagavond hij het Glazen Huis in Leiden gaan afgeven.

Lichtjesfeest Maasland - 16 december 2011 Lichtjesfeest Maasland - 16 december 2011 Lichtjesfeest Maasland - 16 december 2011 Lichtjesfeest Maasland - 16 december 2011 Lichtjesfeest Maasland - 16 december 2011 Lichtjesfeest Maasland - 16 december 2011

10 december 2013