MIDDEN - DELFLAND

Druk en Gezellig op zevende editie van het SuikerZoet filmfestival

Een tevreden organisatie zag opnieuw een toename in bezoekersaantallen, in totaal waren ruim 6000 bezoekers tijdens het festival. Erg enthousiast waren de bezoekers tijdens ja zuster nee zuster en lieten zich door de actuers verleiden tot opstaan en meezingen. Het nieuwe Wennekerpand was tijdens het festival dè plek om andere festivalbezoekers te ontmoeten, een hapje te eten of een drankje te drinken.

Op zondagavond werd het festival afgesloten met de publieksfavoriet: 'Les Femmes du 6ème Étage', een film uit 2010 van regisseur Philippe le Guay. Deze komische film vertelt het verhaal van een rijk echtpaar waarvan de man steeds vaker het gezelschap opzoekt van de Spaanse werksters die in erbarmelijke omstandigheden leven op de zesde verdieping van zijn appartementengebouw. Onder hen voelt hij zich tot leven komen en weet hij zich geliefd. Zijn vrouw begrijpt hier niets van en verdenkt hem van een affaire met een van zijn cliënten.

Het programma bood verder een mix van oude klassiekers, grote publieksfilms, arthouse films en wereldcinema. De meeste bezoekers kwamen uit Schiedam, maar er was ook ruime vertegenwoordiging uit omliggende gemeenten als Vlaardingen, Rotterdam en Delft. In januari zal begonnen worden met het plannen van een achtste editie.

Bron: Persbericht 21 november 2011


SuikerZoetFilmfestival 2011
Het gezelligste filmfestival van Nederland heeft een nieuwe huiskamer

In Schiedam vindt van 17 tot en met 20 november 2011 alweer de zevende editie van het SuikerZoetFilmfestival plaats. Tijdens dit populaire gratis indoor filmfestival (het grootste van Nederland) geniet het publiek vier dagen lang van suikerzoete films uit de hele wereld op bijzondere locaties, zoals kerken en historische panden. Het Wennekerpand, het nieuwe culturele verzamelgebouw dat onder meer het Centrum Beeldende kunst en de Wenneker Cinema huisvest, vormt met haar gezellige grand café een pleisterplaats voor het publiek tijdens het festival. Het Wenneker Grand Café wordt de nieuwe huiskamer van het festival, waar bezoekers de gelegenheid hebben elkaar te ontmoeten en fijn bij te kletsen.

Films als: Midnight in Paris, Brief Encounter, Bridesmaids en Poupoupidoo. 

De locaties waar de films gedraaid worden, bevinden zich allemaal in het karakteristieke centrum van Schiedam. De Korenbeurs, de Grote- of St. Janskerk en de Oud-Katholieke kerk zijn bijzondere monumenten die een unieke entourage voor de films opleveren. 

SuikerZoetFilmfestival 2011 - 17-20 november2011

Daarnaast worden er ook in Galerie Jabelle en in de twee zalen van het recent geopende Wenneker Cinema films vertoond. 

Ook kan het publiek genieten van een wijnproeverij met speciale wijnfilm bij Hosman Vins, en de traditionele wijnproeverij op zondagmiddag bij Galerie Jabelle.

SuikerZoetFilmfestival 2011 - 17-20 november2011

'Midnight in Paris' vertelt het verhaal over een jong Amerikaans koppel (Rachel McAdams & Owen Wilson) dat in het najaar zal trouwen en alvast een reis naar Parijs maakt. De stad heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht op de twee, maar vooral op de jongeman die verliefd wordt op de lichtstad. Al gauw neemt zijn leven een nieuwe wending... 

Een passend suikerzoet thema in deze nieuwe film van Woody Allen in een even zo romantisch Parijs.

SuikerZoetFilmfestival 2011 - 17-20 november2011

Of het mooie waargebeurde verhaal over een 84-jaar oude, trotse Mau Mau veteraan in Kenia die is vastbesloten om op zijn oude leeftijd nog te leren lezen en schrijven. In The First Grader ziet u hoe hij te midden start van een klas met 6-jarige kinderen, maar hij en zijn jonge lerares zijn vastbesloten hun doel te bereiken. 

Een ware feelgood film over dromen en nieuwe stappen…..

SuikerZoetFilmfestival 2011 - 17-20 november2011

In de donkere dagen voor kerst kan jong en ouder hier lekker met elkaar weg zwijmelen in het donker bij suikerzoete en melodramatische films. Dit geeft het festival zijn unieke sfeer. Het programma biedt ook dit jaar een mooie mix van oude klassiekers, grote publieksfilms, arthouse films en wereldcinema. Voor de kleiner kijkers is er zaterdagmiddag 19 november een speciale voorstelling van Bennie Stout. Met liefde en tragiek als hoofdthema's, wordt er gegarandeerd wel eens een traantje weggepinkt. Maar wat is er nu heerlijker dan in een bijzondere ambiance mee te zwijmelen met ontroerend en hartverwarmend drama. Een hapje vooraf in één van Schiedamse horecagelegenheden maakt het festival tot een perfect avondje uit.

Houd voor meer informatie de website in de gaten: www.suikerzoetfilmfestival.nl 

Bron: Persbericht Suikerzoet filmfestival 28 oktober 2011

10 december 2013