Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Historische zeilrace op zaterdag 10 september 2011
Doe mee met je buren, vrienden of collega's

Bedrijven, verenigingen, buren- en vriendenteams doen mee in de wedstrijd van zeilende westlanders op zaterdag 10 september 2011. De historische Delflandrace wordt elke 2 jaar gehouden; de schepen gaan van Schipluiden, via de Vlaardingsevaart, de Vlieten, de Foppeplas in Maasland en terug.

De zeilrace van oude trekschuiten vindt als altijd plaats in het monumentenweekend. Zo'n 14 historische westlanders strijden om de eerste plaats. Op zaterdag 10 september is de sponsorrace voor bedrijven en vriendenteams en een dag later de schippersrace. Op zaterdag vertrekt het eerste schip om 14.00 uur, en vervolgens elke 2 minuten een. De sponsorrace eindigt om 17.00 uur; aansluitend is er een traditionele schippersmaaltijd van kapucijners, spek, augurken en een pot bier in huiskamerrestaurant Indigo. Reken maar dat er sterke verhalen de ronde gaan…

Inmiddels zijn alle beschikbare schepen gereserveerd en gesponsord. Een team bestaat uit 5 of 6 personen. Samen met de schipper varen ze met de historische schuit langs de oude trekroute naar Maasland en terug.

Voor meer informatie: Jan Holtkamp van Stichting Evenementen Midden-Delfland. Telefoon 015 - 380 9261, e-mail: gaech@kabelfoon.nl.

Het is trouwens natuulijk mogelijk om het zeilevenement te sponsoren zonder mee te doen.

Delfland zeilrace 2009

Bekijk de berichten en foto's van enkele voorgaande edities van de Delfland zeilrace: 2009, 2007, 2005.

Bron: Persbericht 5 juni 2011.

05 april 2024