Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nog meer activiteiten tijdens Midden-Delfland Dag 18 juni 2011

Lancering Vaartenroute, de verbinding van stad en land

Vanaf nu kan iedereen op de fiets van het centrum van Den Haag naar het centrum van Rotterdam en andersom. Dat kan via de nieuwe Vaartenroute langs het water, dwars door Hof van Delfland. De fietsroute voert door het groene landschap, langs de Vliet en de Schie, door Delft en Rijswijk en geeft een beeld van de historische ontwikkeling van de regio. Wethouders Alexandra van Huffelen (Rotterdam) en Sander Dekker (Den Haag) openen deze route samen met burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland op zaterdag 18 juni, tijdens Midden-Delfland Dag. De Vaartenroute is de eerste van drie nieuwe fietsroutes in de Hof van Delfland. Lees meer...

Gezond en slank op het strand. Ontbijt met Rootz

Actie met Rootz in alle Ekoplaza biologische supermarkten. In Rotterdam wordt vandaag een Ekoplaza geopend. Daar worden de mensen ook uitgenodigd voor zaterdag 18 juni: "Maak zelf je eigen Rootz" in de achtertuin van Rotterdam in Op Hodenpijl in Schipluiden.

"Maak je eigen Rootz"

Deborah maakt samen met kinderen Rootz op landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden op 18 juni. Je ontwerpt je eigen etiket op een leeg Rootz flesje. Appel in vieren snijden en samen met bessen de blender in. Blender aan. Wat een mooie kleur wordt het! Uit de blender als pure Rootz het flesje in. Dopje erop draaien en klaar. Dus kom met kinderen naar Op Hodenpijl tussen 10.00 - 15.00 uur. Dit is een officiele activiteit van Lekker naar de Boer, dit weekend laten biologische boeren en boerinnen in Nederland hun bedrijf zien. www.lekkernaardeboer.nl. Na afloop kun je met je ouders een kijkje nemen in de biologische moestuinen van Op Hodenpijl.

Rootz voor kinderen

Biologica prijst Rootz aan als baby- en kindervoeding. Baby's drinken Rootz uit hun babyfles. Dus geen geklieder met potje enlepeltje. Educare het tijdschrift over opvoeden wijdt een artikel aan Rootz. www.educare.nl. 

Duurzaam ondernemen

Deborah geeft een Masterclass over duurzaam ondernemen op de Hogeschool Utrecht en studenten kunnen Rootz drinken. Het RSM Alumni magazine wijdt een artikel aan Rootz en Deborah werkt mee een onderzoek Ecopreneurship dat wordt gedaan aan de Erasmus Universiteit.

Truckshow op Boeren Karperhoeve Markt.

De 9e Boeren Karperhoeve Markt op zaterdag 18 juni a.s. zal voor het eerst het decor zijn voor een truckshow. Vanuit het hele Westland zullen zaterdag In alle vroegte een 20-tal trucks richting De Karperhoeve rijden. 

De koeien en paarden zullen die dag in het weiland plaats moeten maken voor deze glimmende en blinkende trucks. Een unieke gelegenheid om deze voertuigen van dichtbij te komen bekijken.
De Boeren Karperhoeve Markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur en biedt volop vertier voor jong en oud. De organisatie is er weer in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen en verwacht dan ook weer veel gezelligheid rond de Rijksmonumentale 300 jaar oude boerderij. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor het volledige programma op de website www.stichtingdekarperhoeve.nl of kom gewoon langs: 18 juni a.s. van 10.00 - 17.00 uur Zuidbuurt 5-7 te Maassluis.

Truckshow - De Karperhoeve - 18 juni 2011

Circusschool op Boeren Karperhoeve Markt

Tijdens de Boeren Karperhoeve Markt op 18 juni a.s. zal ook Circusschool Hannes aanwezig zijn en een tent opslaan in het weiland rond de Rijksmonumentale boerderij De Karperhoeve, Zuidbuurt 5 - 7 te Maassluis. In het kinderdorp zal het extra feestelijk zijn met deze heuse circustent en is er voor de kinderen de unieke gelegenheid om diverse circusacts te leren en te laten zien. In het kinderdorp kunnen de kinderen zich ook nog uitstekend vermaken met het springkussen, snoepklimpaal, pony rijden, schminken, speurtocht, koe melken en oud-hollandse spellen.

Ook vaders, moeders, opa's en oma's zullen zich gedurende de gehele dag prima kunnen vermaken met het kijken, genieten en rondstruinen over het erf waar diverse demonstraties en activiteiten worden gehouden. Zo zal er voor het eerst dit jaar ook een truckshow te bewonderen zijn van een 20-tal trucks, die achter in het weiland staan opgesteld.
Natuurlijk bestaat ook weer de mogelijkheid om leuke snuisterijen of iets lekkers te kopen bij de 30-tal kramen met (streek)producten, zoals honing, kaas, jam, fruit, kleding, sieraden, brocante, kado- en handwerkartikelen, kaarsen, fair trade producten enz. en zijn er oude ambachten te bewonderen.
Voor de handwerkliefhebbers zijn er diverse demonstraties en is er de handwerktentoonstelling van quilts in de ouderwetse grupstal.
Het boerenterras zal zijn geopend van waar u kunt genieten van diverse (muzikale) optredens onder het genot van o.a. een kop koffie of thee met boerenmelktompoes.
Kortom het belooft weer een ouderwets gezellige en sfeervolle dag te worden op 18 juni a.s. van 10.00 - 17.00 op en rond het erf van de 300 jaar oude boerderij De Karperhoeve. Voor een uitgebreid programma kunt u terecht op de website www.stichtingdekarperhoeve.nl.

Boeren Karperhoeve Markt

Er was eens . . . . een Rijksmonumentale 300 jaar oude boerenhoeve: De Karperhoeve, Zuidbuurt 5 - 7 te Maassluis. Op 18 juni a.s. zal hier voor de 9e keer de Boeren Karperhoeve Markt worden gehouden op en rond het erf van de boerderij, te midden van de boerderijdieren. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen jong en oud komen genieten van vele activiteiten en demonstraties.

Het kinderdorp met o.a. pony rijden, snoeppaal klimmen, springkussen, schminken en oud Hollandse spelen. Natuurlijk ontbreken de kramen met (streek)producten niet: overheerlijke kaas van het Maassluise kaaswinkeltje en kramen met honing of cranberry of kramen met brocante, kleding, sieraden of planten. Kortom te veel om op te noemen. Met de huifkar kan een rondrit worden gemaakt door het landelijke gebied en er vaart een boot langs de Vlietlanden. De schapen zullen worden geschoren en er zijn oude ambachten te bewonderen. Door het Zwing-Team zal een demonstratie worden gegeven met trekpaarden en aanspanning 't Westland is aanwezig met paard en wagens. Er zijn diverse muzikale optredens en een optreden van de Volksdansgroep SWOM. In de ouderwetse grupstal zal een tentoonstelling te bewonderen zijn van quilts. Ook kunt u weer terecht voor een overheerlijke boerenmelktompouce op het boerenterras en voor de RABO fietsroute. Een unieke dag om te kijken en te genieten van het Boeren Buiten Leven.

Voor een uitgebreid programma van de Boeren Karperhoeve Markt en de tijden kunt u terecht op de website www.stichtingdekarperhoeve.nl.

Vrolijk geschilderde boerenhekken in de wei

Bron: Diverse persberichten.

05 april 2024