Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten

27 augustus 2011. Alle ingredienten waren aanwezig voor een prachtig nazomerfeest. De kanotocht Schipluiden naar Maasland, de uitgebreide informatie- en spulletjesmarkt, voor kinderen o.a. bungy jumpen en natuurlijk veel muzikale activiteiten op de muziekvlonder. Tot ca. 12.00 uur werkte het weer ook prachtig mee en zat het terras voor de Pynas goed vol. De kanovaarders genoten met volle teugen. Rond het middaguur kwam de weersomslag en bleef het de rest van de dag vooral regenen en regelmatig ook plensen. Donder en bliksem waren ook niet van de lucht. De twee Maaslandse harmonieorkesten traden op als één formatie en trotseerden deze elementen heel dapper.

Kanotocht Schipluiden naar Maasland

Om half tien in de ochtend begonnen de kanovaarders aan hun tocht door de Oostgaag, waar alle ophaalbruggen voor één keer allemaal opengingen, en Zuidgaag naar het nazomerfeest in Maasland. Een enkeling ging voor de winst, maar voor de meesten was de tocht vooral een pleziervaart. Naast een stevige tegenwind was het oppassen niet vast te raken in de hier en daar overvloedige waterplanten. Deze hindernis kon niet voorkomen dat Jan Alsemgeest, evenals vorige jaar, als eerste in Maasland aankwam. Theaterbonnen en druivenmanden waren er voor de winnaars. De poedelprijs was voor de familie Vooijs: een mooi opgemaakte mand met groenten, waarbij zij de belofte moest doen om volgend jaar weer als noormannen uitgedost in de grote Canadese kano te starten (zie vorig jaar).  

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten - zaterdag 27 augustus 2011

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten - zaterdag 27 augustus 2011

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten - zaterdag 27 augustus 2011

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten - zaterdag 27 augustus 2011

Markt en muziekvlonder

Doelstraat, 's Herenstraat en Burg. van der Lely waren ingericht als één grote, langgerekte markt met informatiestands van diverse verenigingen en organisaties, en natuurlijk de spulletjesmarkt. Tegenover café de Pynas lag de muziekvlonder over het water de Zuidgaag, waarop allereerst een aantal jonge talenten zich presenteerde met hun muziek en zang. Inmiddels kwamen ook de eerste kanovaarders binnenvaren.

Om twaalf uur begon het concert van de twee Maaslandse harmonieorkesten (Maaslandse Harmonie en Euterpe), samen één orkest vormend. Het grote orkest paste maar nauwelijks onder de twee tenten. En die stonden er niet voor niets: de snel opkomende grijze lucht bracht vooral veel regen. De steeds natter wordende dirigent Sven Zuiderwijk wist echter van geen ophouden en met alle handicaps van een buitenoptreden dirigeerde hij een afwisselend programma met veel amusementsmuziek. Het publiek echter droop letterlijk en figuurlijk af; slechts enkelen hoorden de slotaccoorden. 

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten - zaterdag 27 augustus 2011

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten - zaterdag 27 augustus 2011

De markt zag er inmiddels ook verzopen uit. Toen er ook nog bliksemschichten door de lucht schoten werd er snel opgeruimd. De 'kleine' optredens van de muziekvlonder werden verplaatst naar de Pynas. De groepen PerQzzy en WLDRF zullen volgend jaar een herkansing krijgen. 

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten - Angela in de Pynas - zaterdag 27 augustus 2011
Angela in de Pynas - foto: AngelaZingt.nl.

Maaslands Nazomerfeest met twee gezichten - zaterdag 27 augustus 2011

Zo veranderde deze zo prachtig begonnen nazomerdag in een stevige herfstdag. Volgend jaar kan alleen maar beter worden!


Programma Nazomerfeest Maasland - zaterdag 27 augustus 2011

Het bijzonder succesvolle Nazomerfeest wordt ook dit jaar georganiseerd door de Maaslandse Ondernemersvereniging (VMO), met medewerking van de gemeente Midden-Delfland. Het echte dorpsfeest speelt zich af vanaf Veldesteijn op de 's Herenstraat, Burgemeester van der Lelykade en Doelstraat tot aan de kruising Doelstraat/Kluisweer. Vóór de Schilpen en de Pynas wordt er over het water weer speciaal voor dit feest een muziekvlonder met terras gebouwd. Het dagprogramma loopt van 10.00 uur 's ochtends tot 17.00 uur 's middags.

Het is ook weer een feest voor de vrijwilligers. Behalve dat de gemeente een aantal kramen gratis voor hen ter beschikking stelt, wordt er dit jaar door de wethouder Tineke van Nimwegen ook een vrijwilligersprijs uitgereikt.

Programma Nazomerfeest Maasland - zaterdag 27 augustus 2011

Programma van uur tot uur op de muziekvlonder

10.15 u - 11.00 u  Jill en Sammy: popliedjes; Svenn en Lisa : muziek met eigen gitaarbegeleiding; Anne: soulvolle popmuziek
11.00 u - 11.45 u  Aankomst en prijsuitreiking kanotocht
12.00 u - 12.45 u  Euterpe en Maaslandse Harmonie: onze Harmonieën spelen samen
13.30 u  Vrijwilligersprijs: uitreiking door wethouder Tineke van Nimwegen
13.45 u  Angela, Maaslandse zangeres
14.15 u  Popkoor Decibel uit Maasland
14.40 u  Damien: musicalliedjes; Merel: eigen gitaarmuziek en zang
15.00 u  Vivian v.d. Berg en de Pilots, Maassluise zangers nu met Maaslandse band
15.30 u  PerQzzy, jonge slagwerkgroep uit Kwintsheul
16.15 u  Muzikale aankondiging "Die schöne Müllerin" / Dario Fo: een bijzonder Maaslands theaterbruiloftsfeest op 1 oktober a.s.
16.30 u - 17.00 u  WLDRF, live improv. uit Rotterdam.

Dit jaar veel nieuwe gezichten op de muziekvlonder:

Jong talent

Een aantal jonge Maaslandse artiesten aangedragen door het Kreatiehuis Maasland: Jill en Sammy, Svenn en Liam, Damien met musicalliedjes, Anne met soulvolle zang en Merel met eigen liedjes.
Vivian van den Berg uit Maasluis komt weer optreden. Had vorig jaar solo als afsluiter met veel eigen nummers al veel succes en heeft inmiddels een Maaslandse band De Pilots waarmee ze nu optreedt. Zangeres Angela treedt ook weer op: inmiddels voor de derde keer op ons feest. Waarschijnlijk zal ze ook haar nieuwe hit laten horen: www.angelazingt.nl.

Maaslandse verbroedering

Het Nazomerfeest verbroedert. Dit jaar een aantal gezamenlijk optredens van Maaslandse muziekgroepen die regelmatig op ons feest gespeeld hebben: De Maaslandse Harmonie en Euterpe gaan een gezamenlijk optreden verzorgen. www.euterpemaasland.nl en www.maaslandseharmonie.nl

Programma Nazomerfeest Maasland - zaterdag 27 augustus 2011

Muziek uit de omgeving

Dit jaar hebben we uit de buurt veelbelovende groepen naar Maasland gehaald. We krijgen bezoek van zeer jonge slagwerkers perQzzy van de Muziekvereniging St. Gregorius uit Kwintsheul. Zij besluiten met een Samba slagwerkshow. www.st-gregorius.nl
De spectaculaire afsluiting komt van het Rotterdamse Waldorf (WLDRF) ontdekt op Cult Royale Schipluiden. Als een kameleon past Waldorf zijn uiterlijk, muziek en teksten aan aan zijn steeds veranderende omgeving. Al improviserend neemt deze strakke 4 mans formatie ieder feest mee op een muzikaal avontuur: www.wldrf.com.

Programma voor de hele dag

  • Kinderrommelmarkt aan weerskanten van de Vliet vanaf Veldesteijn tot in de Doelstraat.
  • Bungy jump atrractie en springkussen.

Intekenen voor een kraam: Voor de kinderen € 2,50 euro voor een halve kraam van twee meter. Kramen van vier meter voor Maaslandse kunstenaars en hobbyisten voor € 15,-, verkoopgerichte kramen € 25,-. Aanmelden bij Rob's Bikecenter aan de 's Herenstraat 3A te Maasland tel. 010 -5912318.

Programma Nazomerfeest Maasland - zaterdag 27 augustus 2011

Inschrijven voor de kanotocht

De succesvolle kanotocht Schipluiden-Maasland wordt weer gehouden. Alle bruggen tussen de twee dorpen in gaan open! De kanotocht Schipluiden-Maasland start om 9.30 uur in Schipluiden en finisht midden in Maasland bij de muziekvlonder.
Aanmelden: Jaap van Dam Tel. 06 - 2001 7322 en Total Langstraat Tel. 015- 380 9932.
Kosten: € 7,50 huurkano, € 5,- eigen kano.

Bron: Persbericht met foto's VMO 20 juni 2011/12 augustus 2011

05 april 2024