MIDDEN - DELFLAND

Lezing KNNV over de paddentrek in bibliotheek Maasland

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Delfland zet in de periode tussen half februari en begin april weer padden, kikkers en salamanders over tijdens de jaarlijkse voorjaarstrek van winterverblijf naar voortplantingsplaats. Zij organiseert dit (sinds 1989) omdat veel beschermde dieren in het voorjaar worden doodgereden door het (auto)verkeer.

Op 11 januari verzorgt Geert van Poelgeest een lezing over de paddentrek in de bibliotheek van Maasland.
Hij zal vertellen en laten zien welke ervaringen de KNNV afdeling Delfland heeft met het organiseren en het overzetten van de paddentrek. Ook komt aan de orde wat u kunt doen om deze dieren te helpen. U krijgt bovendien de gelegenheid om u aan te melden voor hulp bij het overzetten van de padden in Maasland.
Een interessante avond voor iedereen die de natuur en in het bijzonder de amfibieën een warm hart toedraagt!

De avond begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50. Bibliotheekleden ontvangen € 2,50 korting. De bibliotheek van Maasland ligt achter de brandweer-kazerne en het voormalige gemeentehuis.

Bent u ook Nieuwsgierig naar… het voorjaar? Vanaf heden ligt het nieuwe activiteitenprogramma weer in de bibliotheek voor u klaar!

Kaarten zijn te koop via onze website (agenda) of natuurlijk in de bibliotheek.

Bron: Persbericht bibliotheek Maasland 14 december 2010.

 

14 december 2013