MIDDEN - DELFLAND

Kerstmis 2011 in Midden-Delfland

Met de Kerstperiode voor de deur geeft deze pagina meer informatie over de diverse activiteiten in het Midden-Delfland gebied. In vrijwel alle dorps- en stadskernen is er wel een Kerstmarkt met daarbij vele muzikale optredens. Ook is er een groot aantal concerten en kerstzang bijeenkomsten op vaak bijzondere locaties. Een overzicht.

Kerstmarkten in Midden-Delfland

9 december, 17.00-21.00 Kerstmarkt in de Hoornbloem, Julianaplein Den Hoorn. 

Vorig jaar, bij de voltooiïng van de herinrichting van het Julianaplein was er ook buiten van alles te doen, inclusief schaatsbaan en marktkramen. De meeste kramen zullen dit jaar weer vooral binnen in de Hoornbloem te vinden zijn, een voor het onvoorspelbare weer veilige locatie.

10 december, 16.00-22.00 Kerstmarkt in en om de Dorpskerk, Dorpsstraat Schipluiden.

In Schipluiden wordt voor de achtste keer de kerstmarkt gehouden in en om de Dorpskerk. Vooral buiten zijn de marktkramen en is er muziek, maar ook binnen in het kleine kerkje zijn verschillende muzikale optredens. Meer informatie op: kerstmarkt.schipluiden.net/ 

13 december, 17.00-22.00 Lichtjesavond. Verschillende kerst- en winteractiviteiten in een historisch decor voor een echte kerstsfeer. 

Vrijwel de hele binnenstad van Delft doet mee met de Lichtjesavond. Op veel plaatsen staan de kraampjes met kerstattributen en -lekkernijen en is er muziek. Kleurrijke verlichting van de grachten brengt Delft in een bijzondere sfeer. Op de Beestenmarkt is de schaatsbaan weer aanwezig. Een uitgebreid muziekprogramma vindt plaats in zowel de Oude Kerk als de Nieuwe Kerk. Meer informatie hier.

16 december, 18.00-22.30 Lichtjesfeest in centrum Maasland. 

Schoolkinderen maken met waxinelichtjes kerstvoorstellingen. Langs het water en bij de Oude Kerk staan de kraampjes opgesteld, de verlichting van de kerstboom wordt aangestoken en ongetwijfeld is er kerstmuziek. Meer informatie hier.

16 & 17 december, 18:00-22:00 (vr), 10:00-17:00 (za) Kerstmarkt rond de Grote Kerk en het stadshart, Vlaardingen.
18 december, 12.00-.. Centrum Maassluis Kerstmarkt, Christmas Carols, warme chocolademelk, versierde etalages, knapperend haardvuur enz.

Op de Mooi Dichtbij Activiteiten Agenda staan nog veel meer activiteiten die de kerstsfeer zullen versterken.

Kerstconcerten en andere activiteiten

In vrijwel alle dorpskernen en stadskernen in en om Midden-Delfland zijn Kerstconcerten en bijeenkomsten bij te wonen. Een kleine selectie:

17 december Kerstconcert bij Kaarslicht - met Jaap Kroonenburg op het orgel in Maassluis
18 december Concert door Vox Delflandiae. De Messiah van Händel, verzorgd door instrumentaal en vocaal ensemble Vox Delflandiae in Schipluiden.
18 december Kerstconcert. Dirigent Marco Bons trakteert het publiek op een fraai klassiek kerstconcert in Op Hodenpijl, Schipluiden. 
21 december kerstconcert Westlandsmannenkoor, Oude Kerk aan het kerkplein in Maasland.
23 december Kerst in Kethel. Twee sfeervolle en verrassende kerstconcerten door het orkest van St. Radboud en het Promskoor Schiedam. 

Op de Mooi Dichtbij Activiteiten Agenda staan ze ongeveer allemaal met meer gegevens. 

Een mooie Kerstmis 2011 toegewenst!

10 december 2013