MIDDEN - DELFLAND

Schitterend festivalweekend Caecilia on Stage

30 mei 2011. De laatste klanken zijn nog maar net het dorp Schipluiden uit verdwenen of er wordt alweer verlangend uitgekeken naar het aanstaande Zomerfeest. Daar had het jubileumfeest van Muziekvereniging Sint Caecilia wel wat van weg. In drie dagen werden vijf feestmiddagen en -avonden gehouden die klonken als een klok (wellicht uit Aarle Rixtel?). Het jubileumjaar is natuurlijk nog niet voorbij! De vereniging presenteert zich op 19 november 2011 in het theater De Veste in Delft met een heel bijzonder concertoptreden. Bekijk het fotoalbum met mogelijkheid voor bestellen van afdrukken. Verschillende videofilms staan op www.youtube.nl, zoek naar 'Caecilia on Stage'. 

Peter en de Wolf en Live & Kicking

Op vrijdagmiddag begon de reeks optredens met een viertal uitvoeringen van het muzikaal sprookje Peter en de Wolf. De Russische componist Sergei Sergeyevich Prokofiev (1891-1953) maakte het muziekstuk voor kinderen al in 1936. Verschillende muziekinstrumenten speelden de rol van de dieren en de hoofdrolspeler Peter: de fluit is de vogel, de hobo is de eend, de klarinet is de kat, de fagot is de grootvader, de hoorns samen beelden de wolf uit, houtblazers en slagwerk stellen de jagers voor, en tenslotte, speelt een deel van het orkest de rol van Peter. In 25 minuten werden de spannende belevenissen van het vogeltje, de wolf en andere dieren, en Peter verteld door Petto Koop, de Verteller. 

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

Het orkest, een klein harmonieorkest, stond onder leiding van dirigent Geert Schrijvers. Het verhaal werd ondersteund door een prachtige reeks geprojecteerde kindertekeningen. In Schipluiden was de Dorpshoeve het toneel voor de school De Ark en de Jozefschool; in Den Hoorn, in de nieuwe school Het Lint, kwamen de leerlingen van Galjoen en de Mariaschool kijken en luisteren.

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

's Avonds was de grote zaal van de Dorpshoeve verbouwd tot feestzaal met veel licht en vooral ook veel geluid. Het Jeugdorkest, DrumPack en Souled Out speelde in diverse samenstellingen een gevarieerd en opzwepend programma. Eerst filmmuziek uit o.a. James Bond en Jungle Book, gevolgd door een reeks van popsongs. De diverse solisten maakten er een fantastische show van.

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

Slag om Schipluiden en Ierse Avond

Zaterdagmiddag werd de Slag om Schipluiden gehouden, waarbij vier slagwerkgroepen waaronder DrumPack uit Schipluiden een muzikale strijd aangingen. Dit waren verder Phoenix percussie uit Wateringen, Pius X uit Poeldijk en Animato uit 's Gravenzande.

's Avonds was de beurt aan het harmonieorkest dat met The Old Firm een onvervalst Iers feestje verzorgde. Bekende muziekstukken kwamen voorbij, zoals de Riverdance, Drunken Man, Whiskey in the Jar. De drie mannen van The Old Firm gingen later op de avond alleen verder met onder andere een aantal eigen songs. 

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

Beierse middag

Als afsluiting van het 90-jarig jubileum muziekfestival werd op de zondagmiddag een gezellig Beiers & Tirols muziekfeest gebouwd op het plein vóór het oude gemeentehuis. De Kloppendorper blaaskapel uit Aarle Rixtel (bekend om zijn klokkengieterij) zorgde voor de muziek. Lange rijen tafels, bierpullen en bratwursten verhoogden de feestvreugde. Van houtzagen en bierschuiven is echter minder terecht gekomen.

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011

Caecilia on Stage - Schipluiden - 27-29 mei 2011


'Caecilia on Stage' - viering 90 jaar bestaan

In het weekend 27, 28 en 29 mei viert muziekvereniging Sint Caecilia haar 90-jarige bestaan met een groots muziekfestival voor alle leeftijden. Een weekend vol muziek en entertainment in de Dorpshoeve in Schipluiden. Van klassiek tot pop, van Night of the Proms tot muzikaal sprookje, van Ierse avond tot Beierse middag. Ook zo'n zin in Caecilia on Stage? Zorg dan dat je kaarten hebt voor de vrijdag- en zaterdagavond! Vanaf nu verkrijgbaar bij de Dorpshoeve, Albert Heijn, Indigo, Plusmarkt en bij de leden. 

Tijdens Cult Royale op 22 januari 2011 trapte Caecilia het jubileumjaar af met een aantal optredens op dit sfeervolle kleinschalige festival in Schipluiden. Veel mensen zagen de vertoningen van 'klassiek voor dummies', de jeugdorkestensembles en de afsluiting in de Dorpshoeve met Maurits' Mashup. 

Caecilia on Stage wordt de klapper van de jubileumactiviteiten met drie dagen lang muziek en feest. Voor basisschool kinderen het muzikaal sprookje 'Peter en de Wolf' waarin instrumenten de dieren in het verhaal spelen. De Slag om Schipluiden belooft een stevig slagwerkspektakel te worden. Tijdens de twee feestavonden, vrijdag en zaterdag, zorgen de orkesten en muziekgroepen voor het spektakel. Als afsluiting is er op zondag een heus Beiers feest met alle kenmerkende ingrediënten.

Alleen voor de twee avonden zijn toegangskaarten nodig; à € 7,50.

Voor meer info: www.caecilia-on-stage.nl 

Caecilia on Stage - 27, 28 en 29 mei 2011

Het programma - Vrijdag 27 mei

Peter en de wolf: een muzikaal sprookje voor leerlingen van de basisschool

In het wereldberoemde sprookje over Peter en de wolf worden alle figuren die in het verhaal voorkomen, vertolkt worden door één of meerdere instrumenten: de hobo als eend, de fagot als mopperige opa en de hoorns als boze wolven. Een ideaal concert om kleine muziekliefhebbers kennis te laten maken met klassieke muziek, verschillende instrumenten én het harmonieorkest. Vanaf 10.00 uur.

Live & Kicking!

De openingsavond van Caecilia on Stage brengt een spetterende variant van Night of the Proms. Onder de naam Live&Kicking knallen de jonge muzikanten van Jeugdorkest en DrumPack van het podium, samen met de band Souled Out! Aanvang 20.30 uur.

Souled Out! tijdens het Zomerfeest 2010
Souled Out! tijdens het Zomerfeest 2010

Zaterdag 28 mei

De Slag om Schipluiden

De zaterdagmiddag van Caecila on Stage staat geheel in het teken van slagwerkspektakel. Eerst worden Schipluidenaren letterlijk opgetrommeld. Daarna gaat DrumPack samen met drie andere slagwerkgroepen de muzikale strijd aan: de Slag om Schipluiden. Percussie, composities uit verschillende culturen en een mix van amateurmuzikanten en professionals zijn de ingrediënten van deze knallende middag! Aanvang 14.00 uur.

Ierse avond

Zaterdagavond zetten de leden van het harmonieorkest de Dorpshoeve op zijn kop met een avond vol Ierse muziek en cultuur. De muzikanten treden samen op met spetterende band The Old Firm, die Schots/Ierse folkrock ten gehore brengt. Van melancholisch tot ultieme partymuziek: je hoort en beleeft het tijdens de Ierse avond! Aanvang 21.00 uur.

Zondag 29 mei

Beierse middag

Caecilia brengt Böhmische blaasmuziek naar het westen. Een middag vol gezellige Oostenrijks/Duitse (Tiroler) elementen, een soort Schipluidens Bierfest dus. Met lange tafels, geblokte tafelkleden, bierpullen, braadworsten en Alpine-spelen...! En bij mooi weer zitten we lekker buiten, voor het oude gemeentehuis.

Klassiek voor dummies tijdens Cult Royale 2011
Klassiek voor dummies tijdens Cult Royale 2011

Aanvang 13.00 uur.

14 december 2013