MIDDEN - DELFLAND

Arrangementen in Schiedam tijdens Jenever Festival

Fijnproevers kunnen zich in het weekend van 12 en 13 maart twee dagen lang onderdompelen in dé jeneverstad van Nederland: Schiedam. Dan vindt het Jenever Festival plaats waar vrijwel alle Nederlandse distilleerderijen zich presenteren. Speciaal voor dit weekend in het themajaar Molens & Jenever 2011 heeft VVV Schiedam zes aantrekkelijke arrangementen samengesteld.

Na Sterke Vrouwen in 2009 en het Waterjaar van 2010, staan vele Schiedamse evenementen, activiteiten en tentoonstellingen in 2011 in het teken van Molens & Jenever. Naast de pakhuizen, branderijen en vele rijksmonumenten, danken immers ook de molens in Schiedam hun bestaan aan dit voor Nederland unieke jeneververleden.

Één van de eerste grote evenementen in het themajaar is het Jenever Festival. In het Jenevermuseum kunnen bezoekers op 12 en 13 maart ruiken en proeven van vele jenevers. Naast de Branderij van het Jenevermuseum, Dirkzwager, Kethel 1 en UTO Nederland, presenteren onder meer Lucas Bols, Hooghoudt Groningen en H. van Toor Jz. Vlaardingen hun jenevers. Deskundigen geven speciale masterclasses waar men dieper ingaat op de geheimen van de verschillende soorten jenever.

Jenever Festival - 12 en 13 maart 2011

Voor iedereen die meer van de jeneverstad Schiedam wil proeven, heeft VVV Schiedam zes aantrekkelijke arrangementen samengesteld voor het weekend van 12 en 13 maart. De arrangementen zijn leuk voor inwoners en voor bezoekers van de stad. Zo is een bezoek aan het Jenever Festival te combineren met Ontdek Culinair Schiedam, een molendiner in Restaurant De Noordmolen en/of een workshop jeneverkruiken beschilderen bij Galerie Jabelle/Jacques Tange. Tange is één van Schiedams bekendste kunstenaars en inspireert met zijn verbeeldingskracht en humor de deelnemers in een twee uur durende workshop tot het maken van een kleurrijke jeneverkruik.

Met een arrangement van de VVV is het bezoek aan het Jenever Festival te combineren met Ontdek Culinair Schiedam, maken jeneverliefhebbers niet alleen kennis met de geschiedenis van de stad, maar proeft men ook hoe lekker gerechten met Schiedamse jenever zijn. De chef koks van Restaurant 't Stadhuys, Proefwerk, Lepels eten | drinken en Beloofd hebben speciaal voor dit weekend een viergangendiner samengesteld. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld genieten van een gemarineerde makreel met een verrassende saus met notaris of een brownie met in jenever ingemaakte kersen, chocoladejenever en jeneverbessenroomijs. Tussen de gangen wandelen de deelnemers door de historische binnenstad van het ene restaurant naar het andere. Het is een verrassing waar men het voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht nuttigt.

Voor meer informatie over en boekingen van de dag- en weekendarrangement: www.ontdekschiedam.nu/jeneverarrangementen en via VVV Schiedam: 010-4733000 of info@vvvschiedam.nl

Bron: Persbericht VVV Schiedam 25 maart 2011.

10 december 2013