MIDDEN - DELFLAND

Midden-Delfland Dag, zaterdag 18 juni 2011 - Doet u mee?

Midden-Delfland Dag. Een dag waarop Midden-Delfland zichzelf presenteert in al haar verscheidenheid. Veel ondernemers, verenigingen en bewoners doen mee door het organiseren van grote en kleine activiteiten voor jong en oud(er). Het thema is dit jaar: Midden-Delfland: er was eens……

Midden-Delfland, een gebied dat men nog op oude schoolplaten ziet. Er was eens…… 
De koe in de wei, de karakteristieke boerderijen en weilanden, vervoer via het water, streekproducten, het landelijke leven. Maar…. Midden-Delfland staat niet stil. Ook in Midden-Delfland gaat de ontwikkeling door.
Het water in Midden-Delfland is bijvoorbeeld van oudsher een verbinding voor transport van mensen en goederen. De jaagpaden, rolpalen en speciale schepen zijn daar de belangrijkste overblijfselen van. Tegenwoordig is het water belangrijk voor de afwatering en is het een instrument om het waterpeil in de polders te kunnen regelen. Daarnaast is het onmisbaar voor recreatie: een bron van vermaak voor o.a. hengelaars, zwemmers en zeilers.
Weilanden in Midden-Delfland waren vroeger voor de meeste inwoners van Midden-Delfland de bron van inkomsten. Tegenwoordig werken veel inwoners van Midden-Delfland elders en bieden de weilanden een goede mogelijkheid om te genieten van de rust en ruimte in Midden-Delfland. Daarom dit jaar speciale aandacht voor het leven van nu in het landschap van vroeger.

Midden-Delfland Dag

De Midden-Delfland Dag is een activiteit van de deelnemers uit het gebied. Als organisatoren doen we u desgewenst graag suggesties voor activiteiten, maar het zijn uiteindelijk de streek en de streekorganisaties zélf die zich presenteren en de verschillende onderdelen organiseren. U kunt tenslotte zelf het best omschrijven wat u wilt en kunt en bovendien komt de organisatie en uitvoering ook bij uzelf te liggen.

We vragen u, organisaties, gemeentes, ondernemers en individuele deelnemers, om op basis van en onder de vlag van het algemene thema een eigen voorstel voor een activiteit te ontwikkelen. Dat hoeft niet groot of duur te zijn, het kan aansluiten bij activiteiten die al bestaan of misschien kunt u oude ideeën opnieuw gebruiken. Belangrijk is dat er op allerlei plaatsen gedurende de Midden-Delfland Dag iets te doen is voor jong en oud, in de vorm van spel, fysieke activiteiten, hersenwerk, luisteren, discussiëren, proeven en soms gewoon stil genieten. De afgelopen jaren namen er duizenden mensen deel aan de Midden-Delfland Dag.

Wilt u iets organiseren?

Wilt u meedoen met de Midden-Delfland Dag van 18 juni 2011, dan vragen we u een aanmeldingsformulier in te vullen en uiterlijk 25 maart 2011 aan ons terug te sturen of te mailen. Zodra alle aanmeldingen voor activiteiten binnen zijn zorgt de Midden-Delfland Vereniging voor een programmaboekje, posters en andere publiciteit. Heeft u een leuk plan of wilt u lid worden van de Midden-Delfland Vereniging? Laat het weten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Op 8 maart is er een informatieavond in het kantoor van de Midden-Delfland Vereniging, B.M. Singel 40 in Schipluiden, waar alle deelnemende organisaties aan de Midden-Delfland Dag van harte welkom zijn. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie en het aanmeldingsformulier kunt u terecht bij de Midden-Delfland Vereniging: www.middendelflandvereniging.nl, e-mail: secretariaat@middendelflandvereniging.nl of telefoonnummer 06-42105407.

Midden-Delfland Dag

Bron: Persbericht Midden-Delfland vereniging 4 februari 2011

10 december 2013