MIDDEN - DELFLAND

Wandelen met Vockestaert in Midden Delfland - 12 maart 2011

Elke rechtgeaarde wandelaar zal, als hij weet waar je kunt en mag lopen in het gebied, beamen dat Midden-Delfland een fraai wandelgebied is. De meeste wandelaars zijn tevreden met een wandeling van zo tussen de 7 en de 15 km, maar Midden-Delfland is zo groot dat er ook met gemak mooie wandelingen van aanzienlijk meer lengte kunnen worden gemaakt. Ook dit jaar zal de ANV Vockestaert op de Midden-Delflanddag (18 juni), een echt lange wandeling van circa 40 km organiseren. Als opwarmertje wordt er op zaterdag 12 maart een wat kortere ronde van circa 25 km gelopen.

Het bijzondere van de route is dat meer dan de helft over onverharde paden gaat, vooral over kades en dijken die het Midden-Delfland gebied rijk is. Daarnaast wordt ook een stuk echt door het boerenland gelopen. Dat mag in verband met de weidevogels tot 15 maart, daarna gaat het broedseizoen beginnen, het is dus zo ongeveer de laatste kans voor het broedseizoen. Het is over de onverharde paden natuurlijk wat zwaarder lopen maar je ziet het prachtige Midden-Delfland, waarschijnlijk met op diverse plaatsen al de nodige schapen met lammetjes, dan wel op zijn mooist en je hebt geen last van auto's en fietsen.
Het startpunt van de tocht is het kantoor van Vockestaert, aan de Burgemeester Musquetiersingel 40, 2636 GG in Schipluiden. Er kan op 12 maart tussen 8 en 9 uur gestart worden. Kijk voor meer informatie over Vockestaert en wandelen op www.vockestaert.nl.

Het is in verband met een soepele start van de deelnemers niet echt noodzakelijk maar wel zeer wenselijk dat men zich, uiterlijk twee dagen voor 12 maart, aanmeldt via een mailtje aan astrid@vockestaert.nl dan wel telefonisch via het kantoor van Vockestaert (015-3807112) of bij Niek Praagman (n.praagman@tiscali.nl of tel 015 - 2563328).

De kosten van deze wandeling bedragen 5 euro per persoon, waarvoor u een routebeschrijving ontvangt. Onderweg wordt u dan ook nog getrakteerd op een kop koffie!

Voddijkpad in de Klaas Engelbrechtspolder
Het Voddijkpad in de Klaas Engelbrechtspolder is vast onderdeel in de wandeling

Bron: Persbericht Vockestaert 17 februari 2011

10 december 2013